top of page

EcoMaxx Fuels

crop_ecomaxx_display_ccf-v02.png

 

ECOMAXX FUELS

SNELLER,   BETER   EN   SCHONER

We willen sneller, beter en dat de motor altijd start. Als het kan moet het ook schoner en we willen er vooral niet te veel werk mee hebben. De motorrijder, de oldtimerliefhebber, cross- en racefanaten, de bootbezitter, maar ook de professional: we willen actie, geen stilstand. Ecomaxx ontwikkelt brandstoffen voor specifieke toepassingen die schoner zijn en die presteren, daar waar jij wilt.

SCHONE    BRANDSTOFFEN VOOR    MAXIMALE PRESTATIES

Ecomaxx biedt schone, lang houdbare brandstoffen voor specifieke toepassingen die zorgen voor maximale prestaties. De brandstoffen bevatten zo min mogelijk schadelijke stoffen en zijn daarmee schoner, tot wel 99%.

Autobedrijf de Kool is een gecertificeerd verkoper van de EcoMaxx Fuels. 

 

WAARVOOR    WORDT   ECOMAXX    GEBRUIKT?

Ecomaxx heeft meerdere productlijnen in haar assortiment, ontwikkeld voor een specifiek type motor. Er zijn brandstoffen voor cross- en racemotoren, brom- en motorfietsen, klassieke auto’s en motorboten. Schone brandstoffen voor andere type motoren zullen ongetwijfeld volgen in de toekomst, aangezien productontwikkeling bij Ecomaxx hoog in het vaandel staat.

WAAROM    KIEZEN    MENSEN   VOOR    ECOMAXX?

 

Omdat het schone brandstoffen zijn die voor de brom- en motorfietsrijder, de oldtimerliefhebber, cross- en racefanaten en de bootbezitter oplossing bieden. Ecomaxx brandstoffen zorgen niet alleen voor maximale prestaties van de motor zelf, ze zijn ook nog eens schoner en daarmee beter voor de motor, gezondheid en het milieu. Ook zijn de brandstoffen lang houdbaar en dus heel geschikt als overwinteringsbrandstof om voertuigen en boten voor langere tijd op weg te zetten.

E10... WAT NU?

Voorkom problemen. Tank Ecomaxx schone  benzine, ethanolvrij!


Het zal niemand ontgaan zijn: de opmars van E10-benzine. Beter voor het klimaat dan Euro 95, maar kan schade veroorzaken aan motor en brandstofsysteem. Ook is E10 maar kort houdbaar, wat problemen geeft bij langdurige stilstand, zoals bijvoorbeeld overwintering. Gelukkig heeft Ecomaxx ethanolvrije brandstoffen, beter voor de motor én het milieu.

 

Wil je meer weten over hoe het nou precies zit met E10? We leggen het graag uit!

 

Meer weten

E10.png

WAT    IS    ECOMAXX    VOOR    'N    BRANDSTOF?

 

Ecomaxx is speciale alkylaatbenzine welke zo goed als vrij is van schadelijke stoffen. Dit is beter voor jezelf, je omgeving maar ook voor de motor. In gewone benzine zitten namelijk schadelijke stoffen zoals benzeen, tolueen en olefinen. Benzeen wordt beschouwd als de stof die, in benzine en uitlaatgassen, het meest gevaarlijk voor de gezondheid is. Het hoopt zich op in alle levende organismen en veroorzaakt de kankersoort leukemie. Gewone benzine is ook slecht voor het milieu. Veel componenten in gewone benzine vormen ozon aan de grond en verbranden minder volledig. Ecomaxx alkylaatbenzine bevat vrijwel geen van deze schadelijke stoffen en is daarom veel schoner dan gewone benzine. Schoon rijden en varen én geen stinkende uitlaatgassen meer!

WAT    IS    ALKYLAATBENZINE?

 

Alkylaatbenzine wordt op een speciale wijze geraffineerd. Het is een synthetisch geproduceerd benzinecomponent. Het alkyleringsproces vindt plaats in olieraffinaderijen. Van overtollige schone gassen uit de destillatie van ruwe olie en oliekrakers wordt alkylaat gevormd. Door het samenvoegen van gasvormige butaanmoleculen wordt een zeer zuivere vloeistof gemaakt; alkylaat is één van de schoonste aardolieproducten die kunnen worden geproduceerd. Ecomaxx alkylaatbenzine bestaat uit maximaal tien verschillende componenten terwijl gewone benzine uit wel 350 verschillende componenten kan bestaan. Er zijn maar een paar raffinaderijen ter wereld in staat om alkylaatbenzine te produceren.

 

Door de unieke samenstelling van Ecomaxx alkylaatbenzine is deze nu al klaar om in de toekomst als eFuel geproduceerd te worden.

Meer weten over Ecomaxx schone brandstof? Vraag het ons! We beantwoorden uw vragen graag natuurlijk.

OOK    SCHONE    TWEETAKTOLIE

 

Omdat Ecomaxx alleen de meest hoogwaardige tweetaktoliën gebruikt in haar tweetakt brandstoffen, is de uitstoot van blauwe rook ook aanzienlijk minder. Dat is prettiger want de uitlaatgassen roken veel minder dan wanneer je met een reguliere mengsmering rijdt.

ECOMAXX     BOAT    DIESEL:
SCHOON,    REUKLOOS    EN    DUURZAAM    VAREN    MET JE    DIESELBOOT


Ecomaxx Boat Diesel is een duurzame, schone dieselbrandstof voor alle marine dieselmotoren. De diesel stoot veel minder schadelijke stoffen uit. Daarnaast houdt het de motor schoner en is het lang houdbaar, waardoor de boot altijd start. Zelfs na een lange winterstop. Bovendien vaar je met Ecomaxx Boat Diesel vrijwel reukloos en klimaatverantwoord.

bottom of page