top of page
Ecomaxx_Boat_Sfeer.jpg

Ecomaxx Boat Fuels

ECOMAXX BOAT FUEL 2

ECOMAXX BOAT FUEL 4

ECOMAXX BOAT DIESEL

Autobedrijf de Kool is een gecertificeerd verkoper van de EcoMaxx Boat Fuels.

Altijd starten en schoon varen


Bij stralend weer is het heerlijk om met uw motorboot een eindje te varen. Lekker genieten van de vrijheid op het water. Maar, na langdurige stilstand start de boot meestal slecht en loopt hij onregelmatig. Vaak ligt dit aan de verouderde brandstof die nog in de tank en het brandstofsysteem zit. Ecomaxx biedt hiervoor dé oplossing: ultraschone, lang houdbare brandstof voor in- en buitenboordmotoren. Altijd starten, zelfs na een lange winterstop. Ecomaxx Boat Fuel beschermt de carburateur of het injectiesysteem en voorkomt vervuiling en corrosie. Bovendien zorgt de brandstof voor een schonere verbranding en aanzienlijk minder uitstoot van schadelijke stoffen. Ideaal als overwinteringsbrandstof én schoner voor u en uw omgeving. 

 

Autobedrijf de Kool is een gecertificeerd verkoper van de EcoMaxx Boat Fuels.

Header_Ecomaxx_Boat.jpg
Ecomaxx-Boat-F-2.png

ECOMAXX BOAT FUEL 2

DE    IDEALE    TWEETAKT    BENZINE    VOOR    JE    BOOT, ALTIJD    STARTEN    EN    SCHOON    VAREN

Ecomaxx Boat Fuel 2 is een schone benzine voor tweetakt binnen- en buitenboordmotoren. Deze kant-en-klare tweetakt benzine is voorzien van een extreem hoogwaardige tweetakt olie zodat je bootmotor optimaal gesmeerd is. De mengsmering is 1% (1:100). Zorgt voor een schone, reukloze verbranding en extreem weinig rook. Bovendien veroudert de benzine niet waardoor je boot altijd start, zelfs na een lange winterstop.

 • Kant-en-klare tweetakt benzine, voorzien van 1% (1:100) extreem hoogwaardige tweetakt olie. Biologisch afbreekbaar en TCW-3 gecertificeerd

 • Meer dan 3 jaar houdbaar

 • Ideaal voor het aftanken vóór de winterstop

 • Voorkomt startproblemen, zelfs na lange winterstop

 • Zorgt voor een schonere verbranding

 • Aanzienlijk minder uitstoot van schadelijke stoffen

 • Uitwisselbaar met alle soorten pompbenzine

 • Tast oude rubberafdichtingen en pakkingen niet aan

 • Bevat geen (bio-)ethanol

 • Direct te gebruiken, zonder aanpassingen te doen

 • Maakt brandstofadditieven overbodig

VOOR WELKE BINNEN- EN BUITENBOORDMOTOREN?

 

Ecomaxx Boat Fuel 2 is geschikt voor alle lucht- en watergekoelde tweetakt motoren die een TC-W3 gecertificeerde tweetakt olie nodig hebben. Het mag gebruikt worden in alle motoren die 1% mengverhouding (1:100) bevelen. Ecomaxx Boat Fuel 2 voldoet aan de garantievoorschriften van alle motorfabrikanten die een TC-W3 olie voorschrijven. Zowel moderne alsook klassieke tweetakt motoren kunnen er op draaien.

Ecomaxx_Boat-4-Overwinteren-3.jpg

SCHOON  IS  BETER  VOOR  MOTOR,  MILIEU  EN  GEZONDHEID

 

Ecomaxx Boat Fuel 2 bevat vrijwel geen schadelijke bestanddelen zoals benzeen, tolueen en minder aromatische koolwaterstoffen. De benzine stoot daardoor aanzienlijk minder schadelijke stoffen uit en het zorgt voor een schonere verbranding dan gewone pompbenzine. Daardoor is Ecomaxx Boat Fuel 2 schoner en beter voor gezondheid, milieu en de motor zelf. Ook verbrandt de benzine vrijwel geurloos.

 

ALTIJD  STARTEN,  OOK  NA  LANGE  TIJD  STILSTAND

 

Ecomaxx Boat Fuel 2 is meer dan 3 jaar houdbaar. De kwaliteit van de benzine blijft zo lang behouden dat startproblemen verleden tijd zijn. Zelfs na een lange winterstop! Tank daarom je in- of buitenboordmotor vóór de winterstop af met Ecomaxx Boat Fuel 2. De benzine is mengbaar en uitwisselbaar met alle soorten pompbenzine.

 

DE IDEALE OVERWINTERINGSBENZINE

 

Brandstofproblemen na langdurige stilstand zijn vaak het gevolg van water dat met ethanol uit gewone benzine uitzakt. Ecomaxx Boat Fuel 2 bevat geen ethanol, waardoor corrosie en sludgevorming in carburateurs kan worden voorkomen. Ook zorgt de brandstof voor minder rook- en geuroverlast dan pompbenzine. Ideaal als de motor veel onbelast stationair loopt, bijvoorbeeld bij het binnenvaren van havens.

Altijd starten en schoon varen


Ecomaxx Boat Fuel 2 is sinds kort voor iedereen verkrijgbaar. Onze verkooppunten weten alles van de benzine en helpen je graag verder. Bel even en informeer naar de mogelijkheden. ner voor u en uw omgeving. 

 

Autobedrijf de Kool is een gecertificeerd verkoper van de EcoMaxx Boat Fuels.

Ecomaxx-Boat-F-4.png
Ecomaxx-boat-overwinteren.jpg

ECOMAXX    BOAT    FUEL    4:
ALTIJD    STARTEN    EN    GEURLOOS    VAREN:    GENIET NOG    MEER    VAN    JE    BOOT


Ecomaxx Boat Fuel 4 is een ultraschone, lang houdbare, ongelode benzine voor alle hoogpresterende in- en buitenboordmotoren. De benzine veroudert niet, waardoor de motor altijd start! Zelfs na een lange winterstop. Bovendien zorgt het voor een schonere verbranding, aanzienlijk minder uitstoot van schadelijke stoffen én minder rook- en geuroverlast.

 • Aanzienlijk minder uitstoot van schadelijke stoffen

 • Meer dan 3 jaar lang houdbaar

 • Ideaal voor het aftanken vóór de winterstop

 • Voorkomt startproblemen, zelfs na een lange winterstop

 • Mengbaar met alle soorten pompbenzine

 • Vervangt Euro 95 en Super Plus 98

 • Voorkomt carburateurproblemen

 • High octane rating RON > 98 MON 93

 

SCHOON    IS    BETER    VOOR    MOTOR,    MILIEU    EN    GEZONDHEID

 

Ecomaxx Boat Fuel 4 bevat vrijwel geen schadelijke bestanddelen zoals benzeen, tolueen en minder aromatische koolwaterstoffen. De benzine stoot daardoor aanzienlijk minder schadelijke stoffen uit en het zorgt voor een schonere verbranding dan gewone pompbenzine. Daardoor is Ecomaxx Boat Fuel 4 schoner en beter voor gezondheid, milieu en de motor zelf. Ook verbrandt de benzine vrijwel geurloos.

 

ALTIJD     STARTEN,    OOK    NA    LANGE    TIJD    STILSTAND

 

Ecomaxx Boat Fuel 4 is meer dan 3 jaar houdbaar. De kwaliteit van de benzine blijft zo lang behouden dat startproblemen verleden tijd zijn. Zelfs na een lange winterstop! Tank daarom je in- of buitenboordmotor vóór de winterstop af met Ecomaxx Boat Fuel 4. De benzine is mengbaar en uitwisselbaar met alle soorten pompbenzine.

 

DE    IDEALE    OVERWINTERINGSBENZINE

 

Brandstofproblemen na langdurige stilstand zijn vaak het gevolg van water dat met ethanol uit gewone benzine uitzakt. Ecomaxx Boat Fuel 4 bevat geen ethanol, waardoor corrosie en sludgevorming in carburateurs kan worden voorkomen. Ook zorgt de brandstof voor minder rook- en geuroverlast dan pompbenzine. Ideaal als de motor veel onbelast stationair loopt, bijvoorbeeld bij het binnenvaren van havens.

DE    WINTERSTOP:
HOE    GEBRUIK    IK    ECOMAXX    BOAT    FUEL    4?


Het is het beste om de tank zo goed mogelijk leeg te varen, of als het kan, geheel leeg te zuigen. Nadat je Ecomaxx Boat Fuel 4 getankt hebt, vaar je een paar kilometer zodat niet alleen de tank maar ook het brandstofsysteem gevuld is met Ecomaxx Boat Fuel 4. Op deze manier kan de boot probleemloos in de winter gestald worden. Wij adviseren om de boot met een zo vol mogelijke tank weg te zetten zodat ook daar geen roestvorming kan optreden. Ecomaxx Boat Fuel 4 verdampt minder snel dan gewone pompbenzine, waardoor er dus meer brandstof behouden blijft! Als je Ecomaxx Boat Fuel 4 gebruikt, hoef je geen brandstofstabilizers toe te voegen.

Autobedrijf de Kool is een gecertificeerd verkoper van de EcoMaxx Boat Fuels.

Ecomaxx-Boat-diesel-10L.png

ECOMAXX BOAT DIESEL

SCHOON,   REUKLOOS    EN    DUURZAAM    VAREN    MET JE    DIESELBOOT

 • Ecomaxx Boat Diesel is een duurzame, schone dieselbrandstof voor alle marine dieselmotoren. De diesel stoot veel minder schadelijke stoffen uit. Daarnaast houdt het de motor schoner en is het lang houdbaar, waardoor de boot altijd start. Zelfs na een lange winterstop. Bovendien vaar je met Ecomaxx Boat Diesel vrijwel reukloos en klimaatverantwoord.

 • Geschikt voor alle dieselmotoren

 • Minder uitstoot van schadelijke stoffen

 • Minder geur en rook

 • Jarenlang houdbaar

 • Geeft startzekerheid en houdt de motor schoon

 • Uitwisselbaar met alle soorten dieselolie

 • Bevat 100% hernieuwbare grondstoffen

 • Reduceert CO2-uitstoot met 80%*

* in vergelijking tot gewone diesel

DUURZAME,    SCHONE    DIESEL    MET    HERNIEUWBARE    GRONDSTOFFEN

 

Ecomaxx Boat Diesel is samengesteld uit pure koolwaterstoffen en praktisch vrij van aromaten, olefinen, zwavel, stikstof en metalen. Daardoor wordt de uitstoot van onverbrande deeltjes zoals roet en rook gereduceerd. Heel schoon dus. Tevens bestaat Ecomaxx Boat Diesel uit 100% hernieuwbare grondstoffen**. Ecomaxx Boat Diesel reduceert de CO2-uitstoot met 80% en dat maakt de diesel duurzaam en klimaatverantwoord.

 

** Hernieuwbare grondstoffen zijn snel te produceren grondstoffen. Anders dan fossiele grondstoffen als olie en gas, dragen hernieuwbare grondstoffen niet bij aan de opwarming van de aarde.

 

LANG    HOUDBAAR    EN    IDEAAL    ALS    OVERWINTERINGSDIESEL

 

Door de extreem zuivere samenstelling is de voedingsbodem voor bacteriën ongunstig en de kans op bacterievorming dus kleiner. Dit maakt Ecomaxx Boat Diesel ten minste 2 jaar lang houdbaar. De diesel is uitwisselbaar met gewone pompdiesel. En er hoeft niets aangepast te worden aan de motor. Daarom is Ecomaxx Boat Diesel ook ideaal inzetbaar als zogenaamde overwinteringsdiesel, voor boten die alleen in het seizoen gebruikt worden.

 

BETER    VOOR    DE    MOTOR

 

Omdat Ecomaxx Boat Diesel schoner verbrandt dan gewone diesel, blijven kleppen, injectoren en zuigers schoon. Dit komt de prestaties van de motor ten goede. Daarnaast zorgt de schonere verbranding voor minder onderhoud, storingen en slijtage. Dit verlengt de levensduur van de motor. Met Ecomaxx Boat Diesel levert de motor uitstekende prestaties, ook bij lage temperaturen.

 

DE    WINTERSTOP:
HOE    GEBRUIK    IK    ECOMAXX    BOAT    DIESEL?


Het is het beste om de tank zo goed mogelijk leeg te varen, of als het kan, geheel leeg te zuigen. Nadat je Ecomaxx Boat Diesel getankt hebt, vaar je een paar kilometer zodat niet alleen de tank maar ook het brandstofsysteem gevuld is met Ecomaxx Boat Diesel. Op deze manier kan de boot probleemloos in de winter gestald worden. Wij adviseren om de boot met een zo vol mogelijke tank weg te zetten zodat ook daar geen roestvorming kan optreden. Als je Ecomaxx Boat Diesel gebruikt, hoef je geen brandstofstabilizers toe te voegen.

Autobedrijf de Kool is een gecertificeerd verkoper van de EcoMaxx Boat Fuels.

Ecomaxx-Boat-Diesel-Motor-2.jpg

ECOMAXX BOAT DIESEL

Leverbaar in diverse verpakkingen voor uw boot.

 • Ecomaxx Boat Diesel is een duurzame, schone dieselbrandstof voor alle marine dieselmotoren, verkrijgbaar in divesre verpakkingen

 • 10 liter Can

 • 20 Liter .

 • 60 liter Vat

 • 200 liter vat

 • Bulk in vanaf 500liter

 •  

* in vergelijking tot gewone diesel

Ecomaxx - drums.png
bottom of page